Zelfhulpmodules

Binnen de online omgeving Mijn OOK zijn zeven zelfhulpmodules beschikbaar, die ondersteunen op verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld ‘Minder piekeren’ of ‘Op adem na borstkanker’. Zo kun jij zelf de regie nemen, en aan de slag gaan met je herstel.


Module op adem na borstkanker

‘Op adem na borstkanker’ is een module binnen Mijn OOK, de online omgeving voor hulp bij het omgaan met de gevolgen van kanker op je leven. Het is een zelfhulpmodule voor iedereen die de behandeling van borstkanker achter de rug heeft en bezig is met herstel.

Energie en bewegen met kanker - online hulp door Stichting OOK

Module Opnieuw in balans

Deze module is bedoeld voor mensen die op de een of andere manier uit balans zijn geraakt. Mogelijk heb je last van hevige vermoeidheid, stress en moeite om je te concentreren. Misschien kun je minder goed met je emoties overweg en ben je minder goed opgewassen tegen werkdrukte of gebeurtenissen in je privéleven. In deze module kun je informatieve teksten lezen en opdrachten maken die je kunnen helpen om je balans te herstellen. Hiermee kun je voorkomen dat je klachten blijven of zelfs erger worden.

Zingeving met kanker - optimale ondersteuning Stichting OOKModule Mindfulness

Mindfulness helpt je om je aandacht te trainen en meer te leven in het hier en nu. Je leert om de omgeving om je heen bewust waar te nemen en te luisteren naar je innerlijke zelf. Je leert je gedachten en gevoelens waar te nemen zonder je er door mee te laten slepen. Dit helpt je om bewust keuzes te maken en gevoelens en gedachten waar je niets aan kunt veranderen, te laten gaan. Je focust op datgene dat je kunt veranderen en besluit vervolgens wat je het beste kunt doen. Onderzoek met behulp van deze module wat mindfulness voor jou kan betekenen!

header gedachten & emoties - hulp bij leven met kanker

Module Minder piekeren

Piekeren kan erg vervelend zijn, en veel energie en tijd in beslag nemen. Deze module helpt je om je minder te piekeren. Leer om in oplossingen te denken en richt je minder op eventuele negatieve gevolgen van een probleem. Je kunt piekeren op verschillende manieren verminderen. Ontdek wat voor jou het beste werkt!

Meer energie krijgen met kanker - Stichting OOK helpt

Module Omgaan met stress

Van stress is bekend dat het ongemerkt kan leiden tot grote psychische of lichamelijke problemen. Daarom is het belangrijk dat je weet welke situaties voor jou stress veroorzaken en waar je aan kunt merken dat je stress hebt. Dit helpt je om stress op tijd te herkennen, voordat je door de bomen het bos niet meer ziet. Merk je dat je stress hebt? Bedenk dan eens wat je kunt doen om je stress te verminderen of een volgende keer te voorkomen. Wat werkt voor jou? Deze module helpt om hierin inzicht in te krijgen.

Stichting OOk helpt met omgaan met stress en overspannen zijn met kankerModule Overspannenheid

Deze module is bedoeld voor mensen die overspannen zijn. Mogelijk heb je last van hevige vermoeidheid, stress en moeite om je te concenteren. Met dit programma leer je meer over de achtergronden van overspannenheid en hoe je zelf kunt bijdragen aan herstel.

omgaan met afscheid en rouw bij kanker - ondersteuning Stichting OOKModule Rouw

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met het verlies van een dierbaar persoon, zoals een familielid of vriend(in). Je kunt hierdoor erg van slag raken. In deze module krijg je uitleg over rouw en maak je oefeningen die je aan het denken zetten over je verlies. Je bedenkt wat het verlies voor jou betekent en welke stappen je kunt zetten om er voor te zorgen dat het weer wat beter met je gaat.

Wij zijn afhankelijk van donaties.
Help je mee met onze missie?