Voorzieningen en Regelgeving bij kanker

Wanneer de diagnose kanker is gesteld, kunnen er vragen komen over voorzieningen en regelgevingen. Bijvoorbeeld over ontslag, schulden, uitkeringen en belastingen. Kom je er niet uit? Vraag hulp van een professionele hulpverlener.

Boeken, websites en apps

Ben je op zoek naar welke boeken, websites of apps jou kunnen helpen? Wij hebben op basis van ervaring van onze zorgprofessionals een eerste selectie gemaakt van boeken, website en apps.

Wij vinden het belangrijk om te verwijzen naar betrouwbare bronnen, daarom steunen wij de richtlijn ‘Betrouwbare Verwijzing naar (digitale) bronnen’. Deze richtlijn wordt onderschreven door Stichting OOK, NFK, BVN, IKNL, Kanker.nl, VUmc/OncoKompas, KWF Kankerbestrijding en IPSO. De met een sterretje (*) gemarkeerde boeken, websites en applicaties zijn conform de criteria van betrouwbaar verwijzen. De overige bronnen zijn aangedragen door onze ondersteuningsconsulenten, ervaren zorgprofessionals binnen de oncologie.

Er zijn nog geen boeken beschikbaar

Bedrijfsarts Consulent Oncologie*

Voor begeleiding en advies op het gebied van werkhervatting en arbeidsrevalidatie kunt u terecht bij een Bedrijfsarts Consulent Oncologie (BACO) of een klinisch arbeidsgeneeskundige oncologie. Vind een Bedrijfsarts Consulent Oncologie bij u in de buurt via de Verwijsgids kanker.

Bezoek de website > 


Buurtzorgpension 

Buurtzorgpension: Een Buurtzorgpension is een zorgpension, ook wel zorghotel genoemd, voor tijdelijke verpleging en verzorging. Het geheel bevindt zich in een gastvrije omgeving waar u tijdelijk kunt verblijven, omdat u bijvoorbeeld even niet zelfstandig thuis kunt wonen.

Bezoek de website > 


Juridisch loket *

Kun je door ziekte niet werken? Dan moet je je direct ziek melden. Er zijn nog meer regels waar je en jouw werkgever zich aan moeten houden.

Bezoek de website >


Kanker.nl – Verzekeringen*

Heb je kanker of kanker gehad, dan kan dat gevolgen hebben als je je verzekering wilt aanpassen of een nieuwe verzekering wilt afsluiten. Op Kanker.nl lees je meer informatie over verschillende verzekeringen en krijg je tips over het afsluiten of aanpassen je verzekering.

Bezoek de website >


Maatschappelijk werker 

Een maatschappelijk werker helpt mensen met kanker en hun naasten bij het verwerken van de ziekte of bij angst en verdriet. Tijdens de behandeling en ook daarna. Ook helpt de maatschappelijk werker bij praktische vragen of problemen, thuis of op het werk. Bijvoorbeeld over geldzaken of vergoeding van de kosten. Als het nodig is, kan de maatschappelijk werker u verwijzen naar speciale organisaties of zorgverleners. Vindt een maatschappelijk werker bij u in de buurt via de Verwijsgids kanker.

Bezoek de website > 


Mirro – Geldzorgen*

Mensen die geldzorgen hebben, ervaren daar vaak stress van. Het doel van deze module is om mensen die last hebben van geldzorgen te ondersteunen om weer inzicht en overzicht te krijgen. De inhoud is ontwikkeld door experts op dit thema met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

Bezoek de website >


NFK – Kanker en werk*

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, heb je veel aan je hoofd. Ook op werkgebied kunnen er dingen spelen. Kun je gewoon doorwerken? Wat zijn je rechten – mag je werkgever je zomaar ontslaan? En wat betekent dit voor je inkomen?

Bezoek de website >


NFK – Kanker en verzekeren*

Voor mensen die langer dan vijf jaar geleden zijn behandeld voor kanker, is het moeilijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Moeilijk… Maar niet onmogelijk, wanneer je op tijd begint en goed geïnformeerd bent.

Bezoek de website >


Nibud*

Hulp bij schulden: Als je je rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. Je krijgt aanmaningen of er staat een deurwaarder op de stoep. Misschien pieker je over geld. Er zijn adressen waar je terecht kunt voor hulp.

Bezoek de website >


Prem!um Life

Prem!um life, kan u helpen met vragen over zorg, wonen, inkomen, werk en welzijn. Actuele kennis van wet -en regelgeving van de zorgwetten, en mijn lange ervaring in de zorgsector, maken dat ik domein overstijgend de hulpvraag kan inventariseren en u verder kan helpen bij uw keuzes. Deze website is bruikbaar voor mantelzorgers.

Bezoek de website > 


Regelhulp*

Het regelen van hulp, zorg of ondersteuning kan soms lastig zijn. Weet je niet goed waar je moet zijn of wat er mogelijk is? De website Regelhulp helpt je op weg. Of het nu gaat om zorg voor jezelf, voor je gezin of voor iemand anders. Regelhulp helpt je bij het vinden van oplossingen. Of legt uit wie je daarbij kan helpen.

Bezoek de website >


Rijksoverheid – Verzekeringen*

Website van de Rijksoverheid met alle informatie over zorgverzekeringen in Nederland.

Bezoek de website > 


Schuldhulpmaatje*

Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat.

Bezoek de website >


Zelf je schulden regelen*

Beginnende schulden? Met een goed plan kun je eruit komen. Met onze invultool maak je een realistisch aflosplan.

Bezoek de website >

Er zijn nog geen apps beschikbaar