Ondersteuning bij kanker; Samen naar beter-symposium

Ondersteuning bij kanker

'Samen naar beter!'

Woensdag 6 februari 2019

The Colour Kitchen - Zuilen (Utrecht)

Save the date: Woensdag 6 februari 2019

Tijdens het symposium ‘Ondersteuning bij kanker ‘Samen naar beter!’ informeren wij je graag over de reeds ontwikkelde, vernieuwende initiatieven op het gebied van niet-medische ondersteuning bij kanker. Maar ook gaan we samen met jou op een vernieuwende manier aan de slag om te komen tot concrete oplossingen.

Ben je werkzaam in de oncologie en verantwoordelijk voor het proces van ondersteuning bij kanker? Meld je nu aan!

Waarom dit symposium?

Uit allerlei onderzoek blijkt dat mensen met kanker veel klachten ervaren op het niet-medisch vlak. Momenteel weten veel mensen de juiste ondersteuning hierbij nog niet te vinden of verloopt de doorverwijzing niet optimaal. Stichting OOK wil daar wat aan doen! Om tot een goede oplossing te komen voor dit probleem, is samenwerking nodig over grenzen van organisaties. Van ziekenhuis naar eerstelijn, specifiek voor elk mens met kanker en op maat geleverd.

De missie van Stichting OOK:

“Mensen met kanker en hun naasten
op het juiste moment de juiste
ondersteuning
op het niet-medische vlak bieden.”

Tijdens het symposium zullen diverse sprekers aanwezig zijn.
Meer sprekers maken we binnenkort bekend.

De dagvoorzitter is Robbert Huijsman, hoogleraar aan de Erasmus School of Health Policy & Management (Erasmus Universiteit Rotterdam). Daarnaast is Robbert lid van de Raad van Toezicht van Stichting OOK.

Robbert Huijsman

Dagvoorzitter Symposium
Wim van Harten

Chairman Executive Board (CEO) bij Rijnstate Hospital

Wat kun je verwachten?

De volgende thema’s komen aan bod:

• Hoe ervaren mensen met kanker de psychosociale ondersteuning. Wat hebben zij nodig?
  • Presentatie van de resultaten van de onderzoeken van Stichting OOK in ziekenhuizen (QuickScans): welke zorg wordt aangeboden, hoe ervaren mensen met kanker en zorgverleners deze en hoe verloopt de aansluiting naar eerstelijn en oncologische revalidatie?
  • Wat zijn de oplossingen voor een goed aanbod van psychosociale ondersteuning?

Met in de middag interactieve praktijksessies die jou concrete handvatten bieden voor de dagelijkse praktijk.

10.00 uur      Ontvangst

10.30 uur      Plenair programma

12.00 uur      Lunch

13.15 uur      Middagprogramma met keuzesessies (2 rondes)

16.15 uur      Borrel

Inschrijven

De toegangsprijs voor dit symposium bedraagt € 79,- inclusief BTW, koffie, thee, lunch en borrel.

Wie ontmoet je?

Je treft beslissers, initiatiefnemers en professionals die verantwoordelijk zijn voor en/of het kunnen bijdragen aan een beter georganiseerd proces van ondersteuning, vanaf het begin van de diagnose zolang dat nodig is.

Accreditatie

Accreditatie voor het Kwaliteitsregister V&V is aangevraagd.

Kwaliteitsregister V&V

Met de auto naar de locatie?

Navigeer naar de J.M. de Muinck Keizerlaan in Utrecht.

Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Plan je route met behulp van Google

Locatie: The Colour Kitchen

Contact

Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht
zuilen@thecolourkitchen.com

Met het openbaar vervoer naar de locatie?
Het dichtstbijzijnde NS-station is Utrecht-Zuilen. Loopafstand: 15 minuten.

Buslijn & haltenaam:
Vanaf Utrecht Zuilen treinstation 5 minuten lopen naar Marnixlaan.
Marnixlaan Stadsbus 3 richting Zuilen naar Prins Bernhardplein.
Prins Bernhardplein 1 minuut lopen naar Prinses Christinalaan 1, 3554JL, Utrecht.

Vanaf Utrecht Centraal reis je met lijn 3 en 4 richting Zuilen, lijn 5 richting Maarssen via Utrecht Centraal.

Lijn 3 en 5 stoppen op het Prins Bernhardplein; 1 minuut lopen naar Prinses Christinalaan 1.

Lijn 4 stopt op J M de Muinck Keizerlaan 3 minuten lopen naar Prinses Christinalaan 1.

Contact

Heb je vragen over het symposium? Of wil je dieetwensen of allergieën doorgeven? Neem contact op met mij per mail via symposium@stichting-ook.nl of telefonisch via 010 292 36 10.

Linda SpierenburgHoofd Support Symposium Ondersteuning bij kanker ‘Samen naar beter!’