foto Slow Sports - Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker

Opbrengsten Slow Sports gaan naar Stichting OOK

Ieder jaar doneert Slow Sports de opbrengsten van hun activiteiten aan een goed doel. Dit jaar dragen ze bij aan de missie van Stichting OOK. Een mooi gebaar!

“Hoe fijn kan het zijn voor mensen met, of herstellende van, kanker om buiten te komen, in de (rustgevende!) natuur, onder de mensen? Om daar samen op een passende manier te bewegen, om een moment voor jezelf, plezier en ontspanning te voelen.”, vertelt Désirée Smits, oprichtster Slow Sports. “Bij Slow Sports is er de mogelijkheid om echt even een moment voor jezelf pakken, niet te moeilijk en niet te zwaar, op ieders eigen tempo. Wel de uitdaging die je zoekt, maar binnen jouw grenzen.”

Slow Sports Festival

Slow Sports bestaat nu 5 jaar. Om dit te vieren wordt er een landelijk buitenfestival ‘Slow Sports Festival’ georganiseerd voor mensen die ‘slow sports’ willen ervaren. Dit vindt plaats op 30 juni in Renkum op het prachtige Landgoed Quadeboord. Meer informatie volgt binnenkort.

Behalve de wekelijkse sportmomenten worden er gedurende het jaar door heel het land wandelingen, picknicks en andere buitenactiviteiten georganiseerd. Eerstvolgende activiteit is de lentewandeling op 14 april in het gebied van de Strabrechtse heide in Heeze. Lees hier meer informatie om je aan te melden.

Niet omdat het ‘moet’

Désirée Smits is een motivator en sporter in hart en nieren. Vijf jaar geleden heeft zij Slow Sports opgericht met één groot doel: mensen aan het sporten krijgen. Niet omdat je ‘moet’ sporten, maar om te ontspannen en te genieten van bewegen. En dit is precies waar Slow Sports voor staat. Een combinatie van diverse beweegvormen zijn de basis voor een work-out in de natuur. Er wordt gewandeld (deelnemers die dat willen, kunnen ook stukjes hardlopen) en onderweg zijn er oefeningen voor kracht, balans en coördinatie. Die oefeningen komen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, pilates en looptraining. Plezier staat voorop!

Wat mij drijft is om mensen weer in beweging te krijgen. Veel mensen ervaren een hoge drempel om (weer) te gaan sporten. Ze zijn bang niet mee te kunnen met de rest, of ze vinden sporten gewoon echt niet leuk. Als ik ze dan toch over die drempel krijg, als ze zelfs steeds stukje bij beetje hun grenzen gaan verleggen omdat ze dat zélf graag willen, geeft mij dat enorm veel voldoening. Daar doe ik het voor!’, aldus Désirée.

Lees hier meer informatie over Slow Sport.