Onze vrijwilligers
staan voor je klaar!

OOK Centrum Rotterdam

In het OOK Centrum op de Zorgboulevard in Rotterdam kun je terecht voor informatie, advies of een luisterend oor. Zo ontvang jij of een naaste de ondersteuning waar je behoefte aan hebt. Onze vrijwilligers en professionals staan voor je klaar!

Een kopje koffie drinken, rustig lezen of even bijkomen. De receptie en de vrijwilligers staan voor je klaar om naar je verhaal te luisteren. Daarnaast zijn er in het centrum professionele, psychosociale ondersteuning, een haarwerk- en schoonheidsspecialist, een voetverzorger en een diëtist, die allemaal gespecialiseerd zijn in ondersteuning bij kanker.

Online hulp bij kanker via Mijn OOK

Het kan lastig zijn om de juiste hulp te vinden bij kanker. De online omgeving Mijn OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) helpt je met informatie en persoonlijk advies. Hier kun je terecht bij de ondersteuningsconsulent, bijvoorbeeld bij vragen of zorgen over het coronavirus. Zij staat voor je klaar, juist nu!

Een ondersteuningsconsulent bespreekt met je wat het voor jou betekent om te leven met kanker. In het gesprek kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen: emoties, vermoeidheid, relaties, seksualiteit, werk, gezin etc. Samen kijk je waar je informatie en ondersteuning kunt vinden. Jij bepaalt zelf welke ondersteuning het beste bij je past.

Aderans Haircenter

Bij de haarwerkspecialisten van Aderans Haircenter kun je terecht voor maatwerk van haarwerken, haaraanvullingen en hoofdbedekking. In de haarstudio in het OOK Centrum worden alle haarwerken naar eigen wens geknipt, gewassen en in model gestyled. Ben je niet in de gelegenheid om naar de studio te komen dan komen de haarspecialisten zonder extra kosten bij je thuis of in het ziekenhuis langs. Uiteraard kun je tijdens het dragen van je haarwerk altijd terecht voor onderhoud, vragen en begeleiding. Bel voor het maken van een afspraak naar 010 292 36 14.

“Ik had niet gedacht dat de bezoeken aan het OOK Centrum me zo goed zouden doen. Nu kijk ik er naar uit om weer naar
het OOK Centrum te gaan.”

“Het ging allemaal zo snel!
Het is heel wat om het allemaal te kunnen verwerken.”

“Er is ruimte en tijd om vragen te stellen en zaken te bespreken.
Dat is fijn bij OOK”.

Renacé huidverbetering en voetverzorging

Ik ben Ayadalid Scholten van Instituut Renacé voor huidverbetering en voetverzorging. Ik ben gespecialiseerd in klachten bij chronische ziekte zoals kanker, diabetes en reuma. Ik begrijp wat de ziekte met je huid doet en ik geef je advies hoe je je huid het beste kunt behandelen en verzorgen. Je kunt bij mij terecht voor huidverbetering bij ziekte, voet- en nagelproblemen bij ziekte, huidverbetering bij huidveroudering en een verwenmoment voor ontspanning van lichaam en geest. Ik verzorg ook behandelingen aan bed. Bel voor een afspraak met de receptie van het OOK Centrum op 010 292 36 10.

MalnuCare

Iedereen heeft wel eens een dagje geen of minder trek in eten. Dat is op zich geen probleem. Maar wat als dit regelmatig voorkomt? Wanneer is het een probleem en moet er actie ondernomen worden? MalnuCare is het informatie- en behandelcentrum bij (dreigende) ondervoeding in de eerste lijn waar men terecht kan wanneer eten een zorg wordt. De diëtisten van MalnuCare houden spreekuur in het OOK Centrum. Neem contact op voor het maken van een afspraak.