Omgeving & kanker

omgeving; relaties; partner; lotgenotenKanker heeft niet alleen gevolgen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Denk aan je partner, familieleden en vrienden. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier en tegelijkertijd heb je elkaar hard nodig. Hoe vind je daarin je weg?

Het vertellen

Hoe vertel je dat je kanker hebt? En aan wie vertel je het? Klik hier voor 10 tips.

Je partner

Niet alleen voor jou maar ook voor je partner zal de ziekte een hoop veranderen. Klik hier voor meer informatie over ondersteuning voor je partner en jou.

Je gezin

Hoe praat je met je (kleine) kinderen over de ziekte? Bekijk hier tips hoe je dit kan aanpakken.

Even iemand anders

Soms wil je even geen beroep doen op je partner of gewoon een keer met iemand praten die die begrijpt waar je het over hebt. Onze gespecialiseerde psychologen leren je omgaan met de ziekte of luisteren gewoon naar je verhaal. In het OOK Centrum in Rotterdam kun je lotgenoten ontmoeten bijvoorbeeld bij bijeenkomsten en creatieve activiteiten. Of loop een keer binnen. Onze vrijwilligers bieden je graag een kopje koffie aan en een luisterend oor als je daar behoefte aan hebt.

Uiterlijke veranderingen

Soms vertel je liever niet iedereen dat je ziek bent (geweest) om lastige situaties te voorkomen. Maar hoe ga je dan om met de uiterlijke veranderingen van je lichaam? Lees hier meer over bij het thema Lichaam & kanker.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze onderwerpen? De onderstaande websites bieden je nog meer tips en informatie.