Je leven staat stil, want je partner is alles voor je.’

Mirjam – partner van Jan

Optimale Ondersteuning bij Kanker
voor jou als naaste

Als naaste van iemand met kanker kun je verschillende klachten ervaren die invloed hebben op jouw kwaliteit van leven. Vermoeidheid, onvervulde behoeften, gebrek aan sociale steun en hoge spanning of stress. Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) is er voor jou als naaste!

Elk jaar worden in Nederland duizenden mensen geconfronteerd met een dierbare die kanker blijkt te hebben. Je ervaart samen de gevolgen van kanker, maar de focus ligt daarbij op de ‘patiënt’. Het gaat er immers om dat hij/zij geneest, herstelt of klachtenverlichting ervaart. De gevoelens en emoties van jou als naaste blijven te vaak onderbelicht. Met het (zo vroeg mogelijk) ondersteunen en begeleiden van jou als naaste wordt er bijgedragen aan de kwaliteit van leven voor jullie beide.

Optimale Ondersteuning bij Kanker voor jou als naaste

Goed-Afscheid-Stichting-Optimale-Ondersteuning-bij-Kanker

Een naaste van iemand met kanker kan een partner, kind, ouder, vriend(in) of familielid zijn. Maar ook een goede buur of collega zijn naasten die van betekenis zijn voor mensen met kanker.

Goed-Afscheid-Stichting-Optimale-Ondersteuning-bij-Kanker

Bij OOK vind je hulp

Welke ondersteuning het beste bij jou past, hangt van veel zaken af. Sommige mensen willen professionele ondersteuning bij een of enkele specifieke problemen, zoals gedachten en emoties. Voor anderen is een luisterend oor en praktische tips voldoende bijvoorbeeld over het eigen werk of zingeving.

Wat je vragen ook zijn, de ondersteuningsconsulenten van OOK geven persoonlijke begeleiding waar jij behoefte aan hebt. Meld je aan voor de online omgeving ‘Mijn OOK’ en de ondersteuningsconsulent neemt contact met je op voor een intakegesprek. Samen ga je aan de slag met de gevolgen van kanker op jouw leven als naaste. Wij zijn er voor je!

Half jaar toegang tot Mijn OOK voor €50,-, toegang verloopt automatisch. Jaar toegang tot Mijn OOK voor €100,-, toegang verloopt automatisch. Maand toegang voor €9,95 per maand, toegang is de eerste maand gratis en is per maand opzegbaar. Aanvullend verzekerd bij Menzis? Bekijk jouw voorwaarden voor vergoeding.

Probeer een maand vrijblijvend uit

Maandelijks opzegbaar

jolanda ondersteuningsconsulent bellen

Bij OOK vind je hulp

Probeer een maand vrijblijvend uit

Maandelijks opzegbaar

Het ervaringsverhaal van Jenny & Hans

We hadden een goed seksleven voordat ik ziek werd

Toen Jenny slokdarmkanker kreeg, liepen zij en haar man Hans tegen belemmeringen aan in hun relatie en op vlak van intimiteit. Samen gingen zij in gesprek met de ondersteuningsconsulent, die hen weer in beweging bracht. “Zolang je het oude niet kunt loslaten, kun je niet aan je nieuwe leven beginnen,” vertelt Hans. “Dat heeft zij bij ons naar boven gebracht.”

Het ervaringsverhaal van Jenny & Hans

We hadden een goed seksleven voordat ik ziek werd

Het ervaringsverhaal van Liesbeth

Mijn dochter was heel angstig dat ik of zijzelf dood zou gaan.

Liesbeth: “Mijn zoon moet veel voorzichtiger zijn tijdens corona dan vrienden, maar hij zegt: ‘Joh, mam, dat is toch helemaal niet erg. Dat doe ik toch voor jou.’ Dat is heel lief om te zien. Door de ondersteuningsconsulent van Mijn OOK ben ik uiteindelijk een drempel overgestapt. Je kunt niet alles wat je meemaakt zelf oplossen, daar heb je gewoon hulp bij nodig. Daar schaam ik me niet voor.”

Liesbeth-Stichting-Optimale-Ondersteuning-bij-Kanker

Het ervaringsverhaal van Liesbeth

Mijn dochter was heel angstig dat ik of zijzelf dood zou gaan.

Wij zijn afhankelijk van donaties.
Help je mee met onze missie?