Vergoeding ‘Mijn OOK’ via Menzis

Vanaf 2022 wordt de online omgeving ‘Mijn OOK’ vergoed via Menzis aanvullende verzekeringen. Welke aanvullende verzekeringen dit zijn en hoe het in zijn werk gaat, lees je op deze pagina.

Mijn Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK)

De online omgeving ‘Mijn OOK’ is jouw plek voor hulp bij kanker. Hier word je ondersteund bij onderwerpen waar je als mens met kanker of als naaste mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld lichamelijke veranderingen, minder energie of omgaan met verlies.

Binnen de omgeving word je begeleid door een persoonlijke ondersteuningsconsulent, een zorgprofessional met ervaring in de oncologie. Maak kennis tijdens een eerste gesprek en bekijk samen waar jij behoefte aan hebt.

menzis-optimale ondersteuning bij kanker Mijn OOK

MijnOOK-mockup-homepage

Vergoeding ‘Mijn OOK’ via Menzis

Vanaf 2022 wordt de online omgeving ‘Mijn OOK’ vergoed via Menzis aanvullende verzekeringen. Welke aanvullende verzekeringen dit zijn en hoe het in zijn werk gaat, lees je op deze pagina.

Mijn Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK)

De online omgeving ‘Mijn OOK’ is jouw plek voor hulp bij kanker. Hier word je ondersteund bij onderwerpen waar je als mens met kanker of als naaste mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld lichamelijke veranderingen, minder energie of omgaan met verlies.

Binnen de omgeving word je begeleid door een persoonlijke ondersteuningsconsulent, een zorgprofessional met ervaring in de oncologie. Maak kennis tijdens een eerste gesprek en bekijk samen waar jij behoefte aan hebt.

menzis-optimale ondersteuning bij kanker Mijn OOK

Vergoeding aanvullende verzekeringen

De vergoeding voor ‘Mijn OOK’ is afhankelijk in hoeverre je aanvullend verzekerd ben bij Menzis. Je komt in aanmerking voor vergoeding als je als volgt bent verzekerd:

ExtraVerzorgd 2/3

Onderdeel: Gezondheid en cursussen

ExtraVerzorgd-Menzis vergoeding Mijn OOK

GarantVerzorgd 1, 2, 3

Onderdeel: Gezondheid en cursussen

GarantVerzorgd-Menzis vergoeding Mijn OOK


Collectief Aanvullend 1 t/m 4

Onderdeel: Preventie (tezamen met griepvaccinatie, gewichtsconsulent, overgangsconsulent, stoppen met roken cursussen, ehbo/reanimatie cursussen

Collectief aanvullend-Menzis vergoeding Mijn OOK

Hoe werkt het?

  • Je hebt recht op vergoeding als je de cursus volledig hebt afgerond en de cursus gegeven wordt door een door Menzis erkende organisatie. Welke dat zijn, kun je vinden op menzis.nl/zorgvinder. Stichting OOK is een erkende organisatie.
  • Je stuurt de nota in via de declaratie app of via Mijn Menzis.
  • Je krijgt een vergoeding tot het maximum bedrag is behaald. Dus ook als je kiest voor een maandelijks gebruik van ‘Mijn OOK’.