Anton-overhandiging-omslag

Lancering magazine ANTON op Wereldkankerdag voor patiënten en naasten

 Op 4 februari, Wereldkankerdag, staan we stil bij de impact van kanker. Ieder jaar slaan het Maasstad Ziekenhuis en Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) de handen ineen om iets extra’s te bieden aan patiënten en naasten die met de ziekte geconfronteerd zijn. Dit jaar doneren we onze ervaring als patiënt of onze kennis als zorgprofessional in het magazine ANTON. De speciale uitgave staat vol met ervaringsverhalen, informatie en tips rondom leefstijl. Zo lees je het verhaal van stewardess Sylvia Smit. Na de diagnose borstkanker startte zij het initiatief Onco Walks, waarmee ze mensen met kanker in contact brengt om samen te wandelen. 

Altijd datgene zien waarin je geluk hebt

Sylvia: “De kunst van het leven is, denk ik, om altijd datgene te zien waarin je geluk hebt. Ik verloor het afgelopen jaar mijn droombaan als stewardess door corona, maar ik voel me een geluksvogel omdat ik dat jaar toch maar mooi heb meegemaakt. Natuurlijk heb ik ook m’n sombere momenten. Wat mij helpt is om veel ‘normale’ gesprekken te hebben met vrienden en familie. Dat verlegt je focus even van jezelf en wat je voelt en je medische ellende, naar de ander en het ‘normale leven’ dat ook gewoon doorgaat.”

Wandelend in gesprek

Sylvia: “Tijdens corona loop ik om mijn sociale contacten aan te halen. Iedereen die me heeft gezegd ‘Als ik iets voor je kan doen, laat het me vooral weten!’ strik ik voor een wandelafspraak. De buitenlucht doet me goed: je wereld wordt weer even groter, en de beweging bevordert mijn herstel. Twee vliegen in één klap dus. Ik ben er zelfs zó enthousiast over dat ik een initiatief ben gestart onder de naam Onco Walks (www.oncowalks.nl), met als doel om kankerpatiënten met elkaar in contact te brengen om samen (1 op 1) te wandelen. Want ik merk ook: soms heb je gewoon een stok achter de deur nodig!”

Waar is magazine ANTON verkrijgbaar?

Je leest het volledige ervaringsverhaal van Sylvia in het magazine ANTON. Het tijdschrift wordt op 4 februari, Wereldkankerdag, gratis verspreid in het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast is er een online versie beschikbaar, die je vanuit huis kunt bekijken. We hopen je met alle verhalen een hart onder de riem te steken. Veel leesplezier!

Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders mee te maken krijgt. Ook in coronatijd is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. Juist nu moeten mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning. Daarom kun je rond Wereldkankerdag kennismaken met diverse zorgorganisaties- en online initiatieven via de website www.wereldkankerdag.nl.


Wij bedanken alle partners, patiënten en collega’s voor het mogelijk maken van deze speciale uitgave. Ook veel dank aan de fotografen die met de prachtige foto’s het blad naar een hoger niveau hebben gebracht.