“Proef”middag: Meer smaak met kruiden en specerijen

dinsdag 22 oktober | 14:00 - 17:00

foto kruiden en specerijen Patio - Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker

LOGO ERASMUS MC - vacature Stichting OOK

Op dinsdag 22 oktober 2019 van 14.00 – 17.00 uur wordt in het Novotel Brainpark Rotterdam een “proef”middag georganiseerd.

Na een stamceltransplantatie (met stamcellen van een donor of stamcellen van u zelf ) kunnen mensen tijdelijk of langdurig een veranderde smaak en speekselproductie ervaren.

Hetzelfde kan gebeuren tijdens een behandeling met chemotherapie kuren. Redenen hiervoor zijn uiteenlopend en vaak ook afhankelijk van de gegeven behandeling en het moment waarop dit ontstaat. Door deze smaak en/of speeksel veranderingen kunnen gerechten die eerder heerlijk waren ineens heel anders smaken. Het gevolg kan zijn dat het eten moeizaam wordt en niet meer zo lekker smaakt als eerst. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden hier iets aan te doen om dit te verbeteren, onder andere door het gebruik van verschillende kruiden en specerijen.

Voor wie?

Patiënten na een stamceltransplantatie (met stamcellen van een donor of stamcellen van u zelf), of andere chemotherapie behandeling met veranderde smaak en/of speekselproductie die geïnteresseerd zijn in hoe zij met kleine aanpassingen het eten smaakvoller en aantrekkelijker kunnen maken.

Aanmelden?

Bent u nieuwsgierig geworden met welke kleine aanpassingen u thuis het eten aantrekkelijker kunt maken, geef u dan op voor 10 oktober 2019 via het secretariaat hematologie: tel: 010-7033123;
email:  secretariaat.hematologie@erasmusmc.nl.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Sabine Harinck of Kayleigh Hendriks. Ook zij zijn bereikbaar via ons secretariaat.

Graag vermelden of u alleen aanwezig bent of met een partner/dierbare.

PATIO
patio@erasmusmc.nl