Dankzij de hulp van OOK,
kon ik weer verder.

Toen Louise de diagnose borstkanker kreeg, stond haar wereld stil: “Hoe moet ik dit nu allemaal doen?”.  Ze had geen idee wat haar te wachten stond. Gelukkig heeft ze toen de juiste begeleiding van Stichting OOK ontvangen. Een ondersteuningsconsulent die met haar in gesprek ging, hoe om te gaan met de gevolgen van kanker op haar dagelijks leven.

Stichting OOK zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren, door op het juiste moment de juist ondersteuning te bieden. Door middel van de online omgeving ‘Mijn OOK‘ kunnen ondersteuningsconsulenten mensen zoals Louise persoonlijk advies en informatie geven. Hiervoor is Stichting OOK afhankelijk van donaties.

Help jij ons mee om mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen? Elke donatie is welkom!

Dankzij donaties kan Stichting OOK zich actief blijven inzetten voor mensen met kanker, nu en in de toekomst. Om de juiste ondersteuning te kunnen bieden, werken wij samen met zorgverleners en specialisten. Zo is er persoonlijk contact mogelijk met onze ondersteuningsconsulent voor informatie en advies in de online omgeving Mijn OOK. Op deze manier krijgen zowel mensen met kanker als naasten toegang tot de ondersteuning die bij hen past. Om deze service te kunnen blijven verlenen, zijn we afhankelijk van giften en donaties van mensen zoals jij! Help je mee?

Jazeker! Gebruik de volgende gegevens om direct een bedrag over te maken naar Stichting OOK:

IBAN: NL08 ABNA 0845 8442 96 o.v.v. donatie

Naast donaties zijn er ook andere manieren om Stichting OOK te helpen bij het realiseren van onze missie: de juiste ondersteuning op het juiste moment voor mensen met kanker en hun naasten. Deel, like, volg, retweet onze berichten op social media, zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte worden gebracht van de beschikbare ondersteuning. Ken jij iemand met kanker die hulp nodig heeft? Verwijs ze naar Mijn OOK, de online omgeving voor informatie en persoonlijk advies. Heb je zelf een idee om geld in te zamelen voor ons goede doel? Laat het dan weten via info@stichting-ook.nl. Zo komen wij iedere dag een stapje dichter bij ons doel.

Deze mensen gingen je voor in het organiseren van evenementen en acties om te helpen:

  • Zo heeft Slow Sport Nederland hun 5-jarig bestaan gevierd met een landelijk festival. Tijdens het festival stonden ontspannen, bewegen en plezier centraal en konden bezoekers meedoen aan diverse workshops. Slow Sports is er voor mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten, tóch aan het bewegen te krijgen. Slow Sports staat voor: genietend en ontspannen bewegen! De opbrengsten van het festival en andere activiteiten zijn dit jaar naar OOK gegaan; voor mensen met kanker en hun naasten die ondersteuning nodig hebben.
  • Goede vrienden Mike en Stan grijpen de kans aan om geld in te zamelen voor Stichting OOK. Zij rennen een indrukwekkende 42,195 kilometer op zondag 5 april 2020 de NN Marathon Rotterdam voor ondersteuning voor alle mensen met kanker en hun naasten. Lees hier verder over de actie.

Schenken met belastingvoordeel wordt ook wel ‘periodiek schenken’ genoemd. Dit is een slimme manier van geven. Een periodieke schenking is namelijk volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte.

Het bedrag dat je kan ontvangen van de Belastingdienst, hangt af van de hoogte van jouw gift en inkomen. Via onze handige rekenhulp kun je direct zien welk belastingvoordeel voor jou geldt.

Vul nu de rekenhulp in.

De term ‘periodieke schenking’ kan verwarrend zijn. Niet alle structurele donaties vallen hieronder. Drie belangrijke voorwaarden waardoor je in aanmerking komt voor belastingvoordeel:

  1. De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst,
  2. De donatie loopt vijf jaar (of langer),
  3. De gift is elk jaar hetzelfde bedrag.

Let op: je kunt een overeenkomst alleen aangaan voor toekomstige giften. Donaties die vóór de ingangsdatum van de overeenkomst aan Stichting OOK zijn geschonken, rekent de Belastingdienst niet mee.

Een periodieke schenkingsovereenkomst is eenvoudig te regelen en gratis. Download hier het formulier. Vul het in en stuur de ondertekende overeenkomst  naar:

Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK)
T.a.v. Fondsenwerving
Ligusterbaan 1, 3.10
2908 LW Capelle a/d IJssel

Wij verwerken de gegevens en sturen een bevestiging met een kopie van de overeenkomst retour. Voor vragen mail dan naar lindaspierenburg@stichting-ook.nl

Marktplaats van Stichting OOK

Stichting OOK is afhankelijk van donaties om mensen met kanker en naasten te kunnen blijven ondersteunen. Om geld op te halen veilen we momenteel leuke producten via Marktplaats. Zo kun je bieden op de voorwerpen die werden ingezameld tijdens de Paperclip Challenge (lees hieronder meer over deze actie). Bemachtig nu een item naar keuze en help mee!

Heb jij een mooi voorwerp ter beschikking dat wij te koop kunnen aanbieden? Bijvoorbeeld een schilderij of een sieraad? Laat het ons weten!

Paperclip Challenge
Stichting OOK

Van december 2019 tot april 2020 kon je meedoen met de Paperclip Challenge van Stichting OOK. Hierbij probeerden deelnemers een klein voorwerp te ruilen voor een steeds groter/leuker voorwerp, te beginnen met een paperclip. De eindvoorwerpen werden geveild via de marktplaats van Stichting OOK, voor mensen die hulp nodig hebben bij kanker. We bedanken Scouting Mondriaan en alle andere deelnemers voor hun inzet!

Mike en Stan lopen
de NN Marathon in Rotterdam

Zondag 11 april 2021 vindt de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. Goede vrienden Mike en Stan grijpen deze kans aan om geld in te zamelen voor Stichting OOK. Zij rennen een indrukwekkende 42,195 kilometer voor ondersteuning voor alle mensen met kanker en hun naasten. Maar daar hebben ze jouw hulp bij nodig! Doneer jij ook?

Statiegeld bij PLUS
en Albert Heijn

Zowel bij de Albert Heijn Laan op Zuid als de PLUS Richard de Zoete Overschie leverden klanten hun statiegeldbonnen in voor Stichting OOK.

Nijmeegse
Vierdaagse

Ondersteuningsconsulent Jannet besloot haar sportieve prestatie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse te koppelen aan Stichting OOK. Vier dagen wandelen voor mensen met kanker en hun naasten. De sponsoring leverde een mooi bedrag op!

Slow Sports
Nederland

Op 19 juni 2019 vond het Slow Sports Festival plaats, ter ere van het 5-jarig bestaan van de gelijknamige sportorganisatie Slow Sports. Hierbij stond beweging, ontspanning, natuur en plezier centraal. De opbrengsten van de dag gingen naar Stichting OOK.

Ladies Night
2.0

Na een succesvolle eerste editie werd op 23 januari 2019 een Ladies Night 2.0 gehouden, een initiatief van de vrouwen achter Stichting OOK. Met de gezellige verwenavond werd wederom een mooi bedrag opgehaald.

Nieuwe-Actie-Stichting-Optimale-Ondersteuning-Bij-Kanker

Kom jij OOK in actie?

Heb jij zelf een idee om geld in te zamelen voor ons goede doel? Laat het ons dan weten via info@stichting-ook.nl. Naast donaties zijn er ook andere manieren om Stichting OOK te helpen bij het realiseren van onze missie. Deel, like, volg en retweet bijvoorbeeld onze berichten op social media, zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte worden gebracht van de beschikbare ondersteuning.