Help ons mensen met kanker en hun naasten te helpen

Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) zet zich in voor het vergroten van kwaliteit van leven voor mensen met kanker. We helpen mensen om te gaan met die chaos en onzekerheid. Alle mensen met kanker in Nederland verdienen het om standaard goede ondersteuning te krijgen, dat is onze missie.

Steun jij onze missie? Word dan lid van de Club van OOK.

Club van OOK

Kanker raakt iedereen. Bijvoorbeeld een familielid, een vriend of iemand anders die dicht bij je staat. Jullie leven staat op z’n kop. Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) zet zich in om goede ondersteuning te geven aan mensen met kanker en hun naasten. Zodat zij weer grip krijgen op hun leven. Dankzij een startkapitaal tien jaar geleden van Roparun kunnen wij hen ondersteunen.

Dat doen wij door:

Hans Belien

Het magazine Leven en Kanker

In Nederland is een breed aanbod van ondersteuning bij kanker. Helaas bereikt dit de mensen met kanker en hun naasten niet of nauwelijks. Het magazine is een betrouwbare bron van informatie over onderwerpen waar je  mee te maken kunt krijgen als je kanker hebt (gehad).  Zodat zij weten dat je passende hulp kunt vinden als dat nodig is.

Vrouw met iPad

Ondersteuning aan de mens met kanker en hun naasten

Ons doel is om mensen met kanker te ondersteunen, vanuit OOK of vanuit zorgorganisaties. Stichting OOK heeft eigen ondersteuningsconsulenten in dienst die deze hulp bieden. In Mijn OOK bieden we op innovatieve, efficiënte en op de patiënten gerichte ondersteuning.

Docenten opleiding ondersteuningsconsulent oncologie Stichting OOK

De opleiding tot ondersteuningsconsulent

De rol van ondersteuningsconsulent is door Stichting OOK ontwikkeld. Een ondersteuningsconsulent is een oncologie geschoolde professional die de mens met kanker en zijn naasten pro-actief en preventief helpt om te kunnen leven met kanker en een nieuwe balans in zijn leven te vinden. Zij geeft informatie, zoekt met de patiënt naar zijn hulpvraag en helpt om goede oplossingen te vinden. Vanaf de diagnose tot na de behandeling.

Op steeds meer plekken leeft ondersteuning bij kanker

Maar we zijn er nog niet. Daar hebben we extra geld voor nodig. Alleen dan kan deze ondersteuning in Nederland een plek krijgen.

Ons magazine Leven & Kanker zal naar verwachting snel kunnen bestaan op basis van opbrengsten van advertenties. De ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten zal als service via zorgorganisaties worden aangeboden. We zoeken nog naar een goede vergoeding, maar de belangstelling daarvoor groeit. Met de opleiding tot ondersteuningsconsulent is het noodzakelijk een kostendekkend tarief in rekening te brengen. Het aantal deelnemers moet hierdoor de komende jaren verder groeien.

Lees meer over de financiële situatie van OOK en OOK Diensten BV, in de jaarverslagen!

Standaard ondersteuning biedt perspectief

We denken dat we nog enkele jaren nodig hebben om iedereen met kanker en hun naasten de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Daarom vragen we aan jou om ons, en de mensen met kanker en hun naasten, te helpen.

Steun onze missie en word lid van de Club van OOK.

Particulier

Speciaal voor mensen die OOK een warm hart toedragen. Per jaar betaal je 50 euro. Hiermee kunnen wij steeds meer mensen met kanker ondersteunen.

Draag jij OOK een warm hart toe? Doneer 50 euro per jaar (of meer) en ontvang als blijk van waardering een vermelding op onze website. Mocht je dit niet willen, geef dit dan aan in het inschrijfformulier. Je wordt onderdeel van een uniek netwerk van (ex)patiënten, naasten, geïnteresseerden, bedrijven en organisaties.

Schenken met belastingvoordeel

Wil je schenken met belastingvoordeel? Dan sluiten we graag een schenkingsovereenkomst met je af. Dit betekent dat je voor vijf jaar (of langer) ieder jaar een zelfde bedrag aan ons schenkt. Download de overeenkomst en mail deze ingevuld naar lindaspierenburg@stichting-ook.nl of stuur het op naar:
Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK)
T.a.v. Fondsenwerving
Ligusterbaan 1, 3.10
2908 LW Capelle a/d IJssel

Na ontvangst sturen wij een kopie van de overeenkomst retour.

Deze mensen hebben 50 euro gedoneerd

Cees van Dijk

Erik van Venetië

Cordula van Haersma Buma

Familie de Vos

Familie Van der Biessen

Familie Van den Hoven

Marion Hoeberichts

Marielle Bouma

Dick Rubbens

Sander Kalmthout

Gerda Goedhart

Ria van Velden

Bedrijf

Speciaal voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Per jaar betaal je een bedrag van 250 euro.

Draag jij OOK een warm hart toe? Doneer 250 euro per jaar (of meer) en je ontvangt:

  • Het unieke ‘partner van Stichting OOK’ logo
  • Een vermelding van jouw bedrijf met logo op onze website
  • Een uniek netwerk van (ex)patiënten, naasten, geïnteresseerden, bedrijven en organisaties

Stichting OOK heeft een ANBI-status. Hierdoor komt je bedrijf misschien in aanmerking voor belastingvoordeel. Kijk op de website van de Belastingdienst of belastingaftrek mogelijk is.

Deze bedrijven hebben 250 euro gedoneerd
Sapati Vastgoed BV
Aanmelden voor de club van OOK